Een buurt met een gouden randje
Als je straks door Waelse Weelde wandelt, snap je waarom we dit een nieuwbouwplan met een gouden randje hebben genoemd. Dat zit hem in de keuze voor de jarendertig architectuur die sinds jaar en dag ongekend populair is. Maar misschien nog wel belangrijker is de ruimtelijke, groene en speelse opzet van de buurt.

Waelse Weelde verrast
Ondanks de eenduidige architectuur is geen straat hetzelfde en word je steeds verrast door een mooi detail, leuk doorkijkje of groene speelplek. Van die laatste zijn er maar liefst drie in Waelse Weelde waardoor dit een heerlijke plek is om op te groeien. Zeker als je dan bedenkt dat er in de directe omgeving scholen voor alle leeftijden te vinden zijn. Daarbij is iedereen nieuw, dus vriendjes zijn zo gemaakt.

Parkeren in Waelse Weelde
Alle twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande villa’s hebben twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Ook zijn er twee hoekwoningen met oprit voor twee auto’s. Verder is het parkeren opgelost in hoven die met groene hagen aan het zicht onttrokken worden. Langs de doorgaande weg komen parkeerplaatsen op straat. 

Groen tot aan de voordeur
Om het natuurlijke karakter van Waelse Weelde kracht bij te zetten, komen er op meerdere plekken groenzones. Verder krijgen alle voortuinen een lage, groene haag en worden er groene opritten en veelal groene stoepen gemaakt. Dat betekent dat het gras tussen de trottoirtegel heen groeit en dat helpt bij de natuurlijke afvoer van regenwater. Geen plassen en goed voor de natuur! Ook de hoofdontsluitingsweg wordt breed en groen opgezet, zodat de sfeer van een statige laan ontstaat. 
 

Ben je benieuwd naar de toekomstige bebouwing en school in Waelpolder? Meer informatie vind je op Uw woonwensen komen uit! - Waelpolder en Home - Waalcampus (wsko.nl).