6 april 2023
Geplaatst door TeamWaelseWeelde

Nieuwbouw heeft heel veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan goede isolatie en lagere energiekosten. Hieronder zeven redenen om te kiezen voor nieuwbouw. Wil je nog meer weten? Kijk dan op de site van Bewust Nieuwbouw.

  1. Onderhoudsvrij
    Een nieuwbouwwoning heeft de eerste vijf jaar geen of nauwelijks onderhoud nodig.
  2. Op maat
    Je kunt van een nieuwbouwwoning op veel manieren echt jouw huis maken: door een andere indeling te kiezen, een keuze te maken uit de vele opties en zelf je keuken, badkamer en sanitair uit te zoeken. In overleg met de bouwer kun je vaak ook nog andere persoonlijke woonwensen laten uitvoeren.
  3. Comfortabel
    Een nieuwbouwwoning is goed geïsoleerd tegen kou en hitte en voldoet aan de strengste wettelijke eisen voor geluidsisolatie. Ook de luchtkwaliteit voldoet aan de strengste normen. Bouwkundig voldoet een nieuwbouwwoning aan de nieuwste wettelijke eisen (Bouwbesluit). Dat betekent onder meer dat de plafonds en deuren hoger zijn en de trappen minder steil.
  4. Garantie
    Bij een nieuwbouwwoning word je schadeloosgesteld bij een faillissement van de aannemer tijdens de bouw en na oplevering. Ook heb je garantie bij bouwfouten, in het algemeen zes jaar, bij ernstige fouten tien jaar.
  5. Energiezuinig
    Een nieuwbouwhuis is gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. Een nieuwbouwhuis is bijvoorbeeld standaard voorzien van rookmelders.
  6. Veilig
    Een nieuwbouwhuis is gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. Een nieuwbouwhuis is bijvoorbeeld standaard voorzien van rookmelders.
  7. Duurzaam
    Een nieuwbouwwoning belast het milieu minder en zorgt voor een geringere uitstoot van CO2. Dat is onder meer te danken aan het gebruik van duurzame technieken om de woning van warmte en stroom te voorzien. Bovendien gebruiken steeds meer bouwers duurzame bouwmaterialen.